Werkwijze

Werkwijze & Tarieven

Tijdens het jongeren-coachtraject leer je jezelf kennen. Ik wil je graag helpen je eigen identiteit, kwaliteiten en passie te ontdekken. Dit doen we door te praten maar ook door het spelen van leuke spellen. Hierdoor kom jij erachter wie je bent, wat je goed kan, waar jij jouw bed voor uitkomt en wat jouw doel is. Een doel helpt je namelijk om de richting in jouw leven te bepalen. Ook moedig ik je aan om eventuele negatieve gedachten aan te pakken. Gedachten die je ervan weerhouden om te doen wat je zou willen doen.

“Een kapitein kan alleen met zijn schip gaan varen als hij weet wat zijn bestemming is.”

Bij Compassie jongeren Coaching staan in ieder coachtraject vier pijlers centraal:

We gaan op zoek naar jouw identiteit, jouw paspoort.

Wie ben ik? IDENTITEIT 

Wat vind ik leuk om te doen? Welke eigenschappen passen bij mij? Welk karakter heb ik?  Wat is mijn achtergrond en hoe heeft dit mij gevormd? Wat maakt dat ik IK ben? We gaan op zoek naar jouw identiteit, jouw paspoort.

We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, vaardigheden & competenties, met andere woorden: wat heb ik in mijn koffer?

Wat kan ik? KWALITEITEN 

Wat kan ik allemaal? Welke kwaliteiten heb ik? Hoe zet ik mijn kwaliteiten in? Heb ik verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen mij? We gaan op zoek naar jouw kwaliteiten, vaardigheden & competenties, met andere woorden: wat heb ik in mijn koffer?

We onderzoeken waar jouw hart sneller gaat van kloppen?

Wat wil ik? PASSIE 

Waar kom ik mijn bed voor uit? Wat zijn mijn verlangens? En waarom? Welke passies heb ik? Welke drijfveren heb ik in mijn leven? We onderzoeken waar jouw hart sneller gaat van kloppen?

Hoe zie jij jouw toekomst?

Wat is mijn doel? TOEKOMST 

Hoe zie ik mijn toekomst? Welke beroepen vind ik interessant? Welke opleidingen passen bij mij? Welke ambities heb ik? Wat zijn mijn dromen? Hoe ziet mijn leven er over 5 jaar uit?

Met dit compass gaan we aan de slag

Werkwijze

STAP 1 Kennismaken (telefonisch)

We starten met een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken samen (onder de 16 jaar met een ouder) kort jouw hulpvraag en kijken of jij voldoende vertrouwen hebt om het jongeren-coachtraject te kunnen starten. Ook bespreken we wat er nodig is en welk pakket past bij jouw hulpvraag. Het voordeel van een pakket is dat je weet wat je kwijt bent. Natuurlijk is het ook mogelijk om een traject op maat te maken.

STAP 2 Intake

Tijdens het intakegesprek gaan we samen jouw hulpvraag verkennen, afspraken maken en doelen opstellen. Ben je jonger dan 16 jaar dan is dit gesprek samen met een ouder.

STAP 3 Coaching

We gaan samen aan de slag met jouw doelen. We kunnen afspreken bij jou thuis, in de ruimte bij Compassie jongeren Coaching of wandelend in de natuur. Net wat jij fijn vindt! Deze gesprekken, ongeveer een uur, doen we samen zonder ouders.

STAP 4 Evaluatie

We evalueren de coaching en bespreken of de doelen behaald zijn. Daarna sluiten we het coachtraject af of bespreken we wat er verder nog nodig is.

Belangrijk om te weten is dat coaching een vorm van ondersteuning is en geen therapie. Als blijkt dat er meer nodig is om je weer zelfverzekerd op weg te helpen dan verwijs ik je door naar een specialist.

Tarieven

Hieronder de verschillende pakketten

Compassie Jongeren Coaching Tarieven pakket Boost

1. Boost € 125 incl. btw

– intakegesprek
– 1 “uitgebreid” coaching gesprek

Compassie Jongeren Coaching Tarieven pakket Compassie

2. Compassievol  € 275 incl. btw

– intakegesprek
– 3 coaching gesprekken
– evaluatiegesprek

Compassie Jongeren Coaching Tarieven pakket Terug aan je eigen roer

3. Terug aan je eigen roer €475 incl. btw

– intakegesprek 
– 5 coaching gesprekken

– evaluatiegesprek 
– Na 2 maanden een ‘check up’ gesprek: Sta je nog steeds aan je roer?

 

Compassie Jongeren Coaching Tarieven pakket Focus

4. Focus € 150 incl. btw

– 2 coaching gesprekken voor ouders
– 1 ‘check up’ call (4 weken later)

Bij verhindering dient de afspraak minimaal 24 uur vooraf te worden afgezegd anders wordt deze in rekening gebracht.