Wat is coaching?

Waarom hebben topsporters een coach? Ze willen zichzelf en hun prestaties verbeteren. Veel mensen denken dat je pas naar een coach pas gaat als er iets ‘mis’ met je is. Maar dat hoeft helemaal niet: een coach kun je inzetten omdat je jezelf wilt ontwikkelen. Een voorbeeld: een voetbalteam maakt altijd gebruik van een coach om steeds beter te worden. Je begint niet pas met coaching als je ineens niet meer kan voetballen. 

Een coach laat je dus nét even scherper nadenken over jezelf.  Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Door alle tijd te nemen, naar jou te luisteren en de juiste vragen te stellen, helpt een coach je stappen te zetten die je alleen misschien niet zou nemen. Maar ook als je piekert, stress ervaart, vastloopt of moeite hebt met keuzes maken is het fijn om met coaching te starten. 

 

Compassie Jongeren Coaching biedt persoonlijke begeleiding (coaching) voor jongeren om hen zo een zetje in de goede richting te geven.


Wat doe ik als jongerencoach? Hoe ziet dat eruit?

Als jongerencoach luister ik naar jou en stimuleer ik jou om stappen te maken. Hoe doe ik dat dan? Door te praten en ook door het spelen van leuke spellen help ik je om jouw gedachten op een rijtje te krijgen en daardoor begrijp je jezelf beter. Je ontdekt antwoorden op de vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Wat is mijn doel? Een doel helpt je namelijk om de richting in jouw leven te bepalen en daarmee kun jij de juiste keuzes maken. Dit helpt jou om al op jongere leeftijd je ‘echte’ identiteit te leren kennen om vanuit daar de juiste keuzes te maken. Ook moedig ik je aan om eventuele negatieve gedachten aan te pakken. gedachten die je stoppen om te doen wat je zou willen doen. We noemen dit een vaste of fixed mindset. Google het maar eens! 

 

Als jongerencoach help ik je dus om het beste uit jezelf te halen. Jij bepaalt waar je mee aan de slag wilt gaan. Een coach moet je zien als een steuntje in de rug. Ik begeleid en ondersteun je bij het behalen van dat wat jij graag wilt bereiken.

 

Wil je graag een kennismakingsgesprek plannen dan kan dat heel simpel door een mailtje te sturen naar: info@compassiejongerencoaching.nl

Wil je meer weten over mijn aanpak?