pexels-nick-bondarev-4646078-2

Waarom zou je naar een jongerencoach gaan?

Eerlijk gezegd… ik denk dat veel jongeren niet snel zelf om een jongerencoach vragen of zelf contact opnemen… Vaak zijn het ouders of iemand van school die dit advies geeft.

 

Waarom niet? Redenen om het niet te doen kunnen zijn:

– Iedereen heeft toch wel eens wat? Het gaat wel weer over…
– Hulp vragen is een teken van zwakte.
– Dan moet ik de confrontatie met mijzelf aan gaan en dat wil ik niet.
– Misschien is er wel verwarring dat een coach een psycholoog is. Je hebt het beeld dat je op een bank moet zitten en dan heel veel moet gaan praten. (Dat is absoluut niet zo!)

 

 

Of ouders hebben misschien wel de volgende overtuigingen:
– Het zijn nu eenmaal pubers… het is een fase… het waait wel weer over.
– Het is best wel een investering en ik weet niet of het wat oplevert.
– Hoe weet ik dat deze coach een goede jongerencoach is? Wat kan ik verwachten?

Je hebt net hierboven gelezen wat je misschien tegen kan houden om een coach te zoeken en een afspraak te maken… Graag wil ik je hieronder 5 redenen geven waarom ik je als jongerencoach wel verder kan helpen:

 

1 Even stilstaan…
Jongerencoaching is juist een laagdrempelige manier om hulp of ondersteuning te zoeken. Een jongerencoach kent de leefwereld van jongeren, weet hoe het puberbrein werkt, kijkt zonder oordeel en plakt geen label op jongeren. Een goede jongerencoach sluit aan bij jouw beleving, krijgt je in beweging en houdt je een spiegel voor. Stilstaan is de meest waardevolle boodschap in coaching en de sleutel tot verandering. 


2 Hulp bij het bepalen van jouw richting
Als je je verloren en richtingloos voelt, ben je niet de enige! Veel mensen dwalen door het leven zonder écht een plan te hebben. Een jongerencoach kan dit veranderen door je ware doel te achterhalen door samen met jou je eigen kwaliteiten en passies te ontdekken.


3 Pure helderheid & blinde vlekken
Als je uitgaat van jezelf kom je niet verder dan jouw eigen beeld (jouw referentiekader).  Een coach wijst je op je blinde vlekken waardoor je echt verder in je denken komt en dus verder in je leven. Een goede coach is getraind om je betere vragen te stellen dan je zelf zou kunnen bedenken. Een coach helpt je duidelijk te krijgen wie je wilt zijn. Ontdek jouw passie!


4 Eigen vertrouwen terugwinnen
Wanneer je al een tijdje niet lekker in je vel zit, is het makkelijk om gedemotiveerd te raken en het vertrouwen in je eigen kunnen te verliezen. Veel mensen zijn erg goed in het spelen van verstoppertje omtrent hun emoties en gedachten. Door je terug op het goede pad te brengen, helpt een coach je om jouw zelfvertrouwen te versterken en jouw motivatie te herontdekken. Dingen die je nodig hebt om écht te veranderen.


5 Je beter voelen en gelukkiger zijn
Coaches weten hoe ze je kunnen helpen om stress te verminderen, bepaalde dingen in je leven te vereenvoudigen en even ‘terug te schakelen’. Of samen te onderzoeken wat jou nu het gelukkigst maakt. De basis van geluk zit hem in jouw mindset, een onderdeel waar een coach je perfect in kan begeleiden!

 

Belangrijk?
Wat ik als coach ook heel belangrijk vind is de betrokkenheid van anderen. Een jongere kan niet alleen veranderen. Zijn / haar omgeving speelt hierbij een heel belangrijk rol! Vrienden zijn enorm belangrijk voor de ontwikkeling. Maar er is ook betrokkenheid nodig vanuit de ouders. Ook al hebben ouders vaak het idee dat ze door hun puber niet gehoord worden. Een goede jongerencoach kan ook de ouders op weg helpen in de begeleiding van hun kind op weg naar volwassenheid. Ben je als ouder geïnteresseerd
 wat ik voor je kan betekenen kijk dan even bij mijn werkwijze – tarieven. Daar staat een speciaal ouderpakket.


Twijfel je of het de investering waard is? Geen zorgen!

Tijdens het (gratis) kennismakingsgesprek kijken we of er een klik is en voldoende vertrouwen om de intake te starten. Bij de intake wordt de hulpvraag opgesteld en bespreken we samen hoeveel gesprekken nodig zijn om het juiste resultaat te behalen. Volgens mij is het belangrijk om je gevoel (intuïtie) te gebruiken om te kijken of jij wil starten met de coaching. Het belangrijkste is dat jij gemotiveerd bent om te starten.

Heb je een probleem en twijfel je of het inschakelen van een coach je kan helpen? Twijfels zijn heel begrijpelijk. Eigenlijk kun je zeggen “Niemand heeft een coach nodig, maar iedereen kan er één gebruiken”. Ik ben geen therapeut of psycholoog maar ik kan je wel helpen jouw doelen te bereiken en sneller te ontwikkelen.

Wil je na het lezen van dit blog (vrijblijvend) kennismaken met mij? Dat kan heel simpel door een mailtje te sturen naar info@compassiejongerencoaching.nl . Je kunt natuurlijk ook bellen of een appje sturen als je dat fijner vindt. 

 

Wil je meer weten over mijn werkwijze? Klik snel hieronder!